Обмінники Казахстану припинили продаж валюти через дефіцит

Середа, 16 вересня 2015, 12:30

Обмінні пункти Алма-Ати і Астани призупинили продаж доларів і євро через дефіцит валют.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс" в середу в мережі обмінних пунктів "МІГ".

"Курс продажу долара становить 297 тенге, але на даний момент в наявності доларів немає, так само як і євро", - повідомили в мережі обмінних пунктів "МІГ".

В іншому пункті відзначили, що валюти немає вже кілька днів. "Пару днів вже немає валюти. Купують тільки долари і євро, на тенге ніхто не міняє, тому валюти і немає", - сказали в обмінному пункті.

Реклама:

Співрозмовники агентства відзначили, що попит на валюту зростає. "Народ іде, запитують постійно долари або євро. За останні два дні людей, які хочуть купити валюти, стало більше, ніж було минулого тижня", - пояснили в одному з обмінників.

Аналогічна ситуація спостерігається і в Астані. "Долари поки не продаємо, зателефонуйте після обіду", - сказали в одному зі столичних обмінників.

Курс купівлі в обмінниках Алма-Ати варіюється від 285 до 296 тенге за долар. В обмінних пунктах Астани долари купують за 290 тенге.

Середньозважений курс тенге по відношенню до долара на торгах Казахстанської фондової біржі в середу впав на 2,5% в порівнянні з вівторком і становив 283,98 тенге. Це новий рекордний мінімум. Офіційний курс на 16 вересня становить 276,83 тенге за долар.

Виходячи з чинного порядку визначення офіційного курсу, 17 вересня він становитиме 283,98 за долар.

Казахстан з 20 серпня перейшов до нової грошово-кредитної політики, заснованої на режимі інфляційного таргетування і вільно плаваючого обмінного курсу нацвалюти. Тоді курс тенге до долара впав на 26% - до 255,26 тенге за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: