Шульмейстер розповів, як директори ДП заробляли на закупівлях зайвого

Середа, 16 вересня 2015, 10:22

Заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер розповів про корупцію на держпідприємствах при закупівлі запчастин.

Про це заступник міністра інфраструктури розповів "ЛігаБізнесІнформ".

"На Запорізькому електровозоремонтному заводі виявлені запаси окремих запчастин, яких заводу вистачить на 10 років, при роботі в чотири зміни. Цей "стратегічний запас" був зроблений останнім директором в перший рік роботи. Тепер він там не працює", - заявив Шульмейстер.

Він зазначив, що новий директор намагається повернути запчастини постачальникам і забрати гроші. "Не дивно, що саме за цими запчастинами закупівельна ціна була найбільш завищена", - сказав заступник міністра.

Реклама:

"Класикою жанру "закупівлі" - прописування умов конкурсу під конкретного переможця. У грудні 2014 року, завдяки скарзі від Датського посла, ми зупинили один тендер Адміністрації морських портів України", - повідомив він.

За його словами, тоді в документації для закупівлі фарби було прописано умову, що фарба повинна бути обов'язково в ємностях по 405 літрів.

"І безумовно, така фарба від переможця коштувала державі в два рази дорожче, ніж така ж фарба, але з банок іншого об'єму", - повідомив Шульмейстер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: