"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Qiwi запустила розробку власної криптовалюти

Середа, 16 вересня 2015, 09:40

Платіжна система Qiwi запустила розробку криптовалюти під назвою бітрубль.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на гендиректора і співвласника компанії Сергія Солоніна.

Запуск проекту він оцінює в кілька сотень мільйонів рублів. Початок емісії намічено на 2016 рік.

Проводити грошову емісію в Росії має право ЦБ, відзначає радник юридичної компанії Herbert Smith Freehills Станіслав Григор'єв. "Запустити криптовалюту в Росії без дозволу регулятора не вийде", - додав він.

Реклама:

Солонін каже, що неформальні обговорення з представниками ЦБ уже проводилися. "У найближчі дні заплановано чергове обговорення цієї теми з ЦБ. Крім того, ми направили лист з описом даного проекту в силові відомства", - наводить видання його слова.

Прес-служба ЦБ нагадала позицію голови банку Ельвіри Набіулліної про те, що цифрові валюти можуть використовуватися для проведення сумнівних операцій і питання підлягає уважному вивченню.

Для емісії бітрублів Qiwi має намір використовувати технологію blockchain, якою користувалися розробники платіжної системи Bitcoin. Інший варіант - використання технології bitshares, своєрідної децентралізованої кріптовалютної біржі.

Зараз ці платформи проходять тестування і допрацьовуються компанією для відповідності російському законодавству. Солонін уточнив, що компанія працює "над створенням системи ідентифікації користувачів криптовалюти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!