"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземні інвестиції в Росію впали майже наполовину

Вівторок, 15 вересня 2015, 10:08

Росія в першому півріччі 2015 року залучила прямих іноземних інвестицій на суму 2,806 мільярда доларів, що на 46,1% нижче за показник аналогічного періоду попереднього року.

Про це пише газета Financial Times з посиланням на дані служби з аналізу прямих інвестицій fDi Markets.

Це лише трохи перевищує, наприклад, показник Казахстану (2,509 мільярда доларів). При цьому, хоч у Казахстані сума і менше, але у країни було зафіксовано зростання вкладень в нові проекти на 258,8%.

Крім того, видання зазначає, що закордонні інвестори вклали в російські проекти навіть менше, ніж в Боснії і Герцеговині (2,834 мільярда доларів, зростання на 229%).

Реклама:

"Уповільнення темпів економічного зростання в багатьох країнах, що розвиваються, а в деяких випадках навіть рецесія, негативно відбиваються на прямих іноземних інвестиціях. У період економічної невизначеності компанії воліють утриматися від участі в проектах, які при більш сприятливих умовах були б гарною можливістю для зростання", - пише видання.

За даними fDi Markets, капіталовкладення в нові проекти скоротилися в 97 з 154 країн, що розвиваються у першому півріччі в порівнянні з показником річної давності.

При цьому в 25 країнах інвестиції впали до нульового показника; ще в 42 вони скоротилися більш ніж на 50%, а в 22 - на 20-50% в річному вираженні.

Зниження інвестицій зафіксовано і в інших великих країнах, що розвиваються: на 26,18% - у Китаї, на 65,1% - в Бразилії, на 63,6% - в Кореї. Серед лідерів зростання після Казахстану, Словаччини та Боснії і Герцеговини виявилася Індія: вона показала зростання на 149%, до 30,59 мільярда доларів.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!