Airbus будуватиме літаки у США

Вівторок, 15 вересня 2015, 09:51

Європейський авіабудівний концерн Airbus у понеділок, 14 вересня, офіційно відкрив виробництво в США.

Про це йдеться у прес-релізі концерну, передає "Укрінформ".

"У понеділок, 14 вересня, відбулася офіційна церемонія відкриття заводу концерну у місті Мобіл (Алабама, США). На заводі планується складання пасажирських літаків серії А320 (А319, А320 і А321). Щорічно концерн має намір випускати від 40 до 50 лайнерів", - йдеться у повідомленні.

Новий завод в США будували упродовж трьох років, він став другим (після КНР) закордонним виробництвом літаків родини Airbus, зауважили в концерні.

Реклама:

Через два роки в Алабамі планують випускати нову версію лайнера A320 Neo з більш економічним двигуном. Більшість вузлів та обладнання надходитиме з європейських підприємств у Тулузі та Гамбурзі, невелика частина вироблятиметься в США.

Замовником перших двох літаків Airbus, складених у США, буде авіакомпанія American Airlines JetBlue. Їх вона отримає у 2016 році. Європейці планують збільшити частку своїх замовлень на внутрішньому ринку США з нинішніх 40%.

За підрахунками аналітиків концерну, потреба внутрішнього ринку у Північній Америці за два десятиліття становитиме 5 тисяч літаків.

Повідомляється, що виробництво у Сполучених Штатах обійшлося Airbus у 600 млн дол. США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: