"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лазорко, якого розшукує СБУ, хоче знову очолити "Укртранснафту"

Вівторок, 15 вересня 2015, 09:01

Колишній директор "Укртранснафти" Олександр Лазорко,оголошений днями у розшук, подав заяву з проханням допустити його до участі у відборі кандидатів на заміщення посади гендиректора ПАТ "Укртранснафта". 

Відповідний документ, що є у розпорядженні Української правди, Лазорко подав 11 вересня 2015 року.

 

Також для участі у відборі кандидатів Лазорко подав рекомендаційний лист, підписаний головою ПАТ НПК "Галичина" Богданом Барадним. 

У листі підкреслюють: переконані, що завдяки "ефективному управлінню Лазорка під час головування в "Укртранснафті" підприємство вперше за останні роки перетворилося на успішне, некорумповане, мотивоване до  розвитку, прибуткове підприємство". Також автори рекомендаційного листа  зазначають, що на Лазорка зводять наклепи "журналісти та проросійські політичні групи".

Реклама:

"Вважаємо кандидатуру Лазорка достойною для подання до держнагороди за прийняття рішення по відкачуванню нафти з окупованої сепаратистами території та її цілісному збереженню у властності нашої держави" , - йдеться у листі.

 

Як відомо, Лазорко, який вважається людиною олігарха Ігоря Коломойського, 12 вересня був оголошений у розшук, інформація про це з'явилася на сайті МВС.

Лазорко звинувачують за ч. 5 ст.191 КК - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", дії, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. 

4 вересня прокуратура Києва оголосила Лазорку підозру.

За даними джерел, рахунки й майно Лазорка арештовують, а підозру пред'явлено за чотирма епізодами: викачка технологічної нафти, підписання безкоштовних угод на рік на зберігання нафти; витрати зі страхування; резервування трубопроводу Кременчук - Одеса компанією "Синтез Ойл", за якою стоїть "Приват" Ігоря Коломойського.

Відомо також, що Лазорко, який вважається людиною Коломойського, зараз перебуває у Лондоні. Як відомо, його зі скандалом зняли з керівництва "Укртранснафтою", де він лобіював інтереси олігарха.

Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" 19 березня 2015 року. На його місце призначили Юрія Мірошника. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

8 квітня наглядова рада "Укртранснафти" призначила Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на чотири місяці. Лазорко ж намагався повернутися на посаду через суди. Рішенням від 23 липня Апеляційний суд Волинської області зобов'язав "Укртранснафту" усунути перешкоди для керівництва компанією Олександром Лазорком. 

На початку серпня збори акціонерів "Укртранснафти" вирішили не продовжувати контракт з Лазорком

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: