"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Total продає роздрібний бізнес в Туреччині

Вівторок, 1 вересня 2015, 18:51

Французька нафтова компанія Total підписала угоду про продаж свого роздрібного бізнесу в Туреччині місцевій компанії Demirören за 325 млн євро.

Про це повідомляється на сайті Total, пише OilNews.

Згідно з повідомленням, в угоду увійде мережа АЗС, система безготівкових продажів палива, а також мережа нафтобаз і інших логістичних активів.

Планується, що на узгодження операції піде кілька місяців.

Реклама:

"Угода є ще однією ілюстрацією стратегії групи по активному управлінню портфелем активів, - прокоментував новину Філіп Буассо, член Виконавчого комітету Total і президент з маркетингу та обслуговуванню.

За його словами, після роботи в Туреччині протягом декількох років, компанія провела огляд ринкових позицій і конкурентного середовища.

"Ми прийшли до висновку, що нам буде важко досягти досить великої частки роздрібного ринку для досягнення рівня рентабельності, очікуваної для наших операцій по всьому світу", -заявив він.

Компанія має намір підтримувати свою присутність на ринку нафтопродуктів Туреччини. Мова йде про змащувальний бізнес компанії, у тому числі завод з виробництва масел в Менемене, і роботу в секторі зрідженого газу. Два напрями будуть передані в окрему компанію до завершення продажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!