ЗВТ з Канадою буде готова запрацювати за рік - посол

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:25

Угода про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною буде готова до роботи протягом року, необхідна ратифікація українського і канадського парламентів.

Про це заявив посол Канади в Україні Роман Ващук в інтерв'ю "Апострофу".

"Повинні бути узгоджені три версії — українською, англійською, французькою, має бути офіційно підписаний документ, який потім піде у Верховну раду і наш парламент. Обіцяти терміни важко, але я сподіваюся, що протягом року ми це зробимо. Там майже 800 сторінок, є над чим працювати, і помилок у таких документах робити не хочеться", - сказав Ващук.

Посол зазначив, що в угоді йдеться про постачання без ввізних мит різних товарів, починаючи від консервів та соняшникової олії до індустріальної продукції (метал, металопрокат), крім автомобілів, там є семирічний перехідний період.

Реклама:

"А в сфері сільського господарства є три сектори, які виключені з усіх канадських договорів про зону вільної торгівлі, в тому числі з тих, які у нас є з ЄС і США, - це куряче м'ясо, яйця, молоко. Але все інше можна буде поставляти відразу після ратифікації", - додав він.

Як відомо, 14 липня Україна та Канада підписали декларацію про завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: