"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк хоче продавати нелегальний бурштин на аукціонах

Вівторок, 4 серпня 2015, 12:51

Прем'єр Арсеній Яценюк не виключає, що вилучений правоохоронцями незаконно видобутий бурштин може бути проданий з аукціону.

Про це він розповів на спільному брифінгу з головою МВС Арсеном Аваковим у вівторок.

"Оперативні заходи там продовжуються і це, звичайно, компетенція безпосередньо слідчого, але закон дозволяє прийняття рішення щодо реалізації цього бурштину на аукціоні і передачі коштів від його реалізації до доходів державного бюджету", – сказав він.

У свою чергу Аваков доповів прем'єру про те, що зараз спецоперація продовжується і на місці вилучається обладнання для видобутку та обробки бурштину.

Реклама:

Яценюк додав, що в даному випадку "йдеться лише про верхівку айсбергу … який розташований на території трьох областей".

"В парламенті були три закони, мета яких – легалізація видобутку бурштину. Однак парламент не підтримав жоден з них", – заявив він.

Водночас, за його словами, у доходи бюджету на 2016 рік Міністерство фінансів вже зараз закладає один мільярд гривень, який планує отримати від реалізації ліцензій на видобуток цієї природньої сполуки.

"Має бути державна монополія і контроль за видобутком бурштину, а також природоохоронні заходи. Тому що те, що відбувається зараз на цих територіях – це просто знищення навколишнього середовища", – додав він.

Як відомо, у вівторок Аваков повідомив про затримання у Рівненській області більш ніж 2,5 тонн незаконно видобутого бурштину на суму понад три мільйони доларів. Він також додав, що у цій справі невдовзі будуть названі "одіозні імена".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!