"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ дозволила компаніям Януковича та Іванющенка вивозити вугілля із зони АТО

Вівторок, 4 серпня 2015, 09:42

У списку компаній, яким СБУ дозволила вивозити вугілля з непідконтрольних Україні територій, числяться компанії Олександра Януковича, Юрія Іванющенка та Олександра Клименка.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

У розпорядженні видання є список компаній, яким офіційно дозволено вивезення вугілля з непідконтрольних Україні територій Луганської та Донецької областей. Ряд з цих компаній досі належать Януковичу і його родині.

"Іншими словами - українська влада, яка оголосила Януковича і його соратників поза законом, сама дозволяє їм торгувати вугіллям, яке видобувається в "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в статті.

Реклама:

Як наголошується, в переліку постачальників вугілля близько двадцяти компаній. Перша з них і найпомітніша - Групова збагачувальна фабрика Червона Зірка.

Підприємство включено до списку постачальників палива для Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Основним власником фабрики є структури старшого сина Віктора Януковича - Олександра.

У січні цього року Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому депутату Юрію Іванющенку, одному з найближчих соратників Януковича. Колишній депутат підозрюється у незаконному збагаченні, присвоєнні, розтраті майна в особливо великих розмірах.

"Через кілька місяців компанії, що належить структурам Іванющенка і його бізнес-партнеру Івану Аврамову, було офіційно дозволено продавати вугілля з "ДНР" та "ЛНР". Мова йде про Центральну збагачувальну фабрику Нагольчанську, яка на початку 2015 року перереєструвалася в Києві", - йдеться в статті.

 

Ще один скандальний постачальник, якому українська влада дозволила постачати вугілля з непідконтрольних територій на Слов'янську ТЕС - ТОВ Донуглересурси. Ця компанія входить в сферу впливу колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який зараз переховується в Росії від кримінального переслідування.

У лютому Печерський районний суд Києва дозволив заарештувати Клименка, який звинувачується в організації незаконних схем ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки.

У статті наголошується, що основними споживачами вугілля з "ДНР" та "ЛНР" є чотири структури: ДТЕК Ріната Ахметова, Донбасенерго, державна Центренерго і група ТехНова Анатолія Шкрібляка та Олега Яковенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!