"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Державіаслужбі розповіли, які країни відмовляються зняти обмеження на польоти

Понеділок, 31 серпня 2015, 20:02

Низка країн, яким Державіаслужба України надіслала листи з пропозицією зняти будь-які обмеження на польоти між державами, не відповіла на них.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державіаслужби Денис Антонюк.

"Місяць тому розіслали кілька десятків листів авіаційній владі різних країн, з пропозицією зняти будь-які обмеження на польоти між країнами. Написали в Ізраїль і Азербайджан, Францію і Узбекистан, Фінляндію і Грецію... - майже скрізь, де є обмеження на польоти (у тому числі до багатьох країн ЄС, з якими були обмеження на польоти)", - написав Антонюк.

Месяц назад разослали несколько десятков писем в различные авиационные власти, с предложением снять любые ограничения н...

Реклама:
Posted by Denis Antonyuk on 31 августа 2015 г.

Він зазначив, що станом на сьогоднішній день позитивно відповіла тільки Сербія.

"Інші або відмовчалися, або як тайці або азербайджанці відповіли, що їх існуючий режим влаштовує, і вони не хотіли б його міняти", - заявив глава Державіаслужби.

"Французи сказали, що в Україні небезпечно, тому вони рекомендують своїм авіакомпаніям утриматися від розширення географії польотів в Україну, а тому, не можуть прийняти пропозицію про зняття обмежень. Решта європейців кивають на Єврокомісію. Китайці ж і канадці ні на кого не кивають - просто мовчать", - додав Антонюк.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів відсторонив Дениса Антонюка з посади голови Державної авіаційної служби до завершення службового розслідування.

Як відомо, 26 червня голова одеської ОДА Михеїл Саакашвілі різко розкритикував Антонюка через прийняті Державіаслужбою рішення про допуск та недопуск низки авіакомпаній на ринок України і зокрема – Одеси.

Наступного дня президент Петро Порошенко заявив, що Антонюк буде відсторонений, а у його відомстві проведуть службове розслідування.

Пізніше Антонюк написав генпрокуророві Віктору Шокіну заяву про незаконне відсторонення себе від посади через неправомірні, за його словами, дії одеського губернатора Михеїла Саакашвілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: