"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Маріупольтепломережі" на 10 років реструктуризують борги за газ

Понеділок, 31 серпня 2015, 15:49

У суботу, 29 серпня, в Краматорську на розширеній нараді з питань розвитку енергетичного сектора Донецької області було прийнято рішення про реструктуризацію заборгованості КМ "Маріупольтепломережа" перед НАК "Нафтогаз України" з розстрочкою виплати на 10 років.

Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.

Відповідне рішення було прийнято нараді з питань розвитку енергетичного сектора Донецької області під керівництвом міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та голови обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Як наголошується, на нараді обговорювалися питання про ситуацію на підприємствах енергетичного комплексу області, а так само про їх готовність до роботи в осінньо-зимовий період.

Реклама:

Виступаючи на нараді, член виконкому міської ради Григорій Шекула підняв питання про забезпечення міського комунального підприємства "Маріупольтепломережа" газом в опалювальному сезоні 2015-2016 років.

На його думку, проблема полягає в тому, що згідно з розпорядженням НАК "Нафтогаз України", підприємства, що мають заборгованість за спожитий газ, будуть відключені від газопостачання до повного погашення заборгованості.

Шекула звернувся з ініціативою про реструктуризацію заборгованості за газ КП "Маріупольтепломережа" перед НАК "Нафтогаз України" з розстрочкою виплати на 10 років.

"У ході тридцятихвилинної дискусії, було прийнято позитивне рішення для Маріуполя", - йдеться в повідомленні.

Демчишин доручив міській владі підготувати офіційне звернення зі своїми пропозиціями щодо реструктуризації боргу.

Крім того, Шекула передав міністру енергетики пропозицію керівництва Маріуполя про розгляд можливості проведення взаємозаліку за вищевказаним боргом.

"Суть пропозиції така. Держава має заборгованість по грошовій компенсації перед комунальним підприємством "Маріупольське ВУ ВКГ" (міськводоканал) за різницю в тарифах з водопостачання (населення оплачує тариф за воду міськводоканалу менше, ніж міськводоканал - державі)", - йдеться у повідомленні.

У той же час, інше міське комунальне підприємство "Маріупольтепломережа" має борг перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ.

"Враховуючи, що і боржниками і кредиторами є, з одного боку, державні організації, а з іншого - маріупольські комунальні підприємства, пропонується проведення взаємозаліку за вказаними боргами", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!