"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії очікують довгу стагнацію в промисловості

Понеділок, 31 серпня 2015, 15:05

Промвиробництво РФ найближчим часом буде перебувати в стагнації, за підсумками 2015 року очікується падіння на 2,5-3%.

Про це йдеться в моніторингу Мінекономрозвитку про стан секторів економіки РФ, передає "Інтерфакс".

"В умовах зниження вартісних параметрів експортних поставок і слабкого потенціалу внутрішнього попиту в короткостроковій перспективі очікується стагнація промислового виробництва поблизу досягнутих за підсумками другого кварталу рівнів. Незначного поліпшення показників можна очікувати в сировинних секторах і секторах споживчого попиту", - наголошується в доповіді.

"Зміна очікувань щодо інвестиційної активності підприємств і темпів відновлення внутрішнього попиту послужило причиною перегляду оцінки показників промислового виробництва до рівня мінус 2,5% - мінус 3,0% за підсумками 2015 року", - зазначають у Мінекономрозвитку. Попередній травневий прогноз міністерства припускав зниження на 1,3%.

Реклама:

У Мінекономрозвитку констатують, що в липні промислове виробництво після глибокого падіння в першому і другому кварталах перейшло в стадію стагнації.

У річному порівнянні промвиробництво в липні зменшилося на 4,7% після зниження на 4,8% в червні. У цілому за січень-липень спад становив 3% у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: