"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ за 6 місяців найбільше імпортувала українського м'яса

Понеділок, 31 серпня 2015, 12:36

За 6 місяців Україна експортувала продукції м'ясної групи на 174 млн доларів - на чверть більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це пише Latifundist.com з посиланням на "Інститут аграрної економіки".

Як повідомляється, основним імпортером українського м'яса і субпродуктів стала Росія.

Експорт в РФ в першому півріччі 2015 становив 59,2 млн доларів проти 25,6 млн в минулому році. Таким чином, вона збільшила свою частку з 18,4% у січні-червні 2014 до 34%.

Реклама:

"У першому півріччі 2015 збереглася позитивна тенденція диверсифікації та переорієнтації експорту вітчизняного м'яса і субпродуктів з російського ринку на ринки країн Європи та Азії", - повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік НААН Юрій Лупенко.

На друге місце в рейтингу перемістився Ірак, який за 6 місяців цього року імпортував продукції на 25,2 млн доларів - 14,5%.

Майже в 2,5 рази в порівнянні з січнем-червнем минулого року - до 7,7% - зросли обсяги поставок в Казахстан, який зайняв четверте місце в рейтингу імпортерів.

На азіатському напрямку також активно розвивається торгівля з Йорданією (2,9%), Об'єднаними Арабськими Еміратами (2,1%), Єгиптом (1,7%), Гонконгом (1,3%) та іншими країнами.

"У першому півріччі 2015 активізувався експорт в країни-члени Євросоюзу. Зокрема, частка експорту в Нідерланди, які посідають третє місце в рейтингу імпортерів м'ясної продукції, збільшилася порівняно з першим півріччям 2014 на 3% - до 8,7%. П'яте місце в рейтингу - за Німеччиною (4%). У 20-ку імпортерів цієї групи продукції увійшли також Бельгія і Польща - з частками 0,7% і 0,6% відповідно", - зазначив Лупенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!