Насіров провалив завдання реформувати ДФС за 90 днів - ЗМІ

Понеділок, 31 серпня 2015, 09:51

За три місяці в ДФС  не було виконано простого, здавалося б, завдання, як призначення нового керівництва ДФС на рівні областей і районів.

Про це пише DT.UA.

Як пише видання, навесні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав новопризначеному главі Держфіскальної служби Роману Насірову три місяці на реформування відомства, однозначно заявивши, що часу на розгойдування немає. Три місяці минули, у ДФС мир і спокій.

"Не посперечаєшся, ніхто не розраховував, що за 90 днів реально буде проведено реформу податкової. Проте були надії, що зміни в роботі фіскальної служби хоча б розпочнуться. Особливо з урахуванням того, що, на відміну від свого попередника Білоуса, Насіров не переймається реформою податкового законодавства і може 100% сил і ресурсів вкласти в реформу самого відомства. Може, але не буде", - пише видання.

Реклама:

Як зазначається, було складено план реформи, і якось відразу вона з бліцкригу трансформувалася на мляву бюрократичну роботу. 

На найближчі дати було заплановано такі найважливіші заходи, як перепідпорядкування ДФС Мінфіну, узгодження повноважень і сфери компетенції служби, розширення кількості заступників глави відомства з трьох до п'яти. Більш-менш конструктивні пункти, наприклад, перегляд ефективності організації управління, умілою чиновницькою рукою було перенесено "на потім", десь і на середину вже 2016 року.

"Жодних змін я особисто не помітив. От як працювала податкова рік тому, з тими самими підходами, з тим самим рівнем сервісів, з тими самими некваліфікованими кадрами, так і працює", - розповів виданню президент Спілки податкових консультантів Леонід Рубаненко.

За його словами, бізнес, з яким спілкується спілка, жодних змін не помітив, та й не сподівається особливо.

"Щоб були зміни, потрібно хоча б щось робити, а нічого поки що не відбувається. Ходять чутки, що збільшать кількість офісів великих платників, поки це все, що нам відомо про реформу податкової", - зазначив Рубаненко.

Очікуване скорочення штату, про яке казав ще попередник Насірова Білоус, теж відкладене в довгу шафу, пише видання.

"Навпаки, замість скорочення в ДФС з'являться нові структурні одиниці - виконавчий комітет із власним секретаріатом, спеціальний підрозділ із управління структурними змінами, координатор відомчих реформ, консультативна рада для надання підтримки в здійсненні реформування ДФС", - йдеться у матеріалі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!