"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греки після виборів повинні виплатити 24,7 мільярда податків - ЗМІ

Неділя, 30 серпня 2015, 16:22

Податки більш ніж на 24,7 мільярда євро зобов’язані будуть виплатити в Греції фізичні особи і компанії в найближчі місяці, з них 12,3 мільярда євро складуть ПДВ та акцизні податки.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету "Катімеріні".

Зокрема, йдеться про податки на нерухомість, на прибуток, на заробітну плату, збільшений податок солідарності і податок на автомобілі. Більшість з них буде перераховано після виборів 20 вересня, пише газета.

"Із завтрашнього дня (31 серпня) і до лютого 2016 року більшість платників податків повинні будуть в кінці кожного місяця запускати руку глибоко в кишеню, щоб заплатити грецькій державі ці податки. Погана організація служби міністерства фінансів призвела до накопичення в останні місяці року кількості податків, створюючи. значні проблеми для домашніх господарств і підприємств Через погане планування зростає прострочена заборгованість", - пише газета.

Реклама:

Як зазначається у статті, якби платники податків починали платити податки з лютого, розподіл було б правильніше і платники мали б більше можливостей для виконання своїх зобов’язань.

Тим не менш, вибори "не дозволили" почати виплати раніше. Тепер же з 31 серпня до кінця листопада грекам належить виплатити більше 3 мільярдів євро тільки податку на прибуток, а підприємствам - 2 мільярди.

Крім цього, єдиний податок на нерухоме майна (ENFIA) складе 3,2 мільярда євро - інформація про нього буде розміщена в інтернеті в кінці вересня відразу після виборів. Перший внесок податку буде виплачуватися в кінці жовтня і останній - в кінці лютого.

Збільшаться податки в цьому році і для власників автомобілів з двигуном об’ємом понад 2500 кубічних сантиметрів, літаків, басейнів і яхт. Ставка податку збільшилася до 13% з колишніх 10%. Цим платникам податків доведеться заплатити додатково 47 млн євро за податковими деклараціями.

Великі виплати чекають і боржникам перед державою – в цілому до кінця року він повинні погасити борги більше ніж на 800 млн євро, говориться в статті.

Грекам також належить заплатити так званий податок солідарності та податки на заробітну плату і пенсії - близько 2,3 мільярда євро до кінця року.

Крім того, в грудні буде виплачено 1,1 мільярда євро податку на автомобілі за 2016 рік.

"Ці податки не єдині, які належить виплатити 8 мільйонам грецьких платників податків і підприємствам. Всього з 31 серпня і до лютого 2016 буде виплачено податків на загальну суму 24,7 мільярда євро, з яких 12,3 мільярда євро складуть ПДВ та акцизні податки", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!