"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent впала нижче 50 доларів за барель

Понеділок, 3 серпня 2015, 19:52

Нафта марки Brent дешевшає в понеділок на слабких статданих з КНР і побоюваннях швидкого зростання поставок палива з Ірану, опустившись нижче 50 доларів за барель вперше з січня поточного року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вересневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 19:11 подешевшали на 2,31 долара (4,4%) - до 49,90 долара за барель. Трохи раніше контракт опускався до 49,88 долара за барель - мінімуму з 30 січня.

З піку цього року, досягнутого 6 травня, ціни впали більш ніж на 20%, що відповідає визначенню "ведмежого" ринку.

Реклама:

Тим часом котирування контракту на нафту WTI з поставкою у вересні на Нью-йоркській товарній біржі знизилася на 1,54 долара (3,3%) - до 45,58 долара за барель.

"Ринок шукає дно. Сумніваюся, що ми проб'ємо вниз шестирічний мінімум, як це було на початку року, але, ймовірно, наблизимося до нього впритул", - заявив старший аналітик Tradition Energy Джин Макджілліан. Падіння цін ввечері могло посилитися на тлі неоднорідних даних із США.

Як повідомлялося, індекс менеджерів закупівель в промисловому секторі Китаю, другого за величиною споживача палива в світі після США, минулого місяця опустився до 50 пунктів порівняно з 50,2 пункту в червні. Рівень в 50 пунктів є вододілом між зростанням і скороченням активності в економіці.

У США індекс виробничої активності ISM Manufacturing, що розраховується Інститутом управління поставками, в липні опустився до 52,7 пункту в порівнянні з 53,5 пункту місяцем раніше. Експерти не очікували змін з червневого рівня.

Крім того, міністр нафти країни Біжан Намдара Зангане заявив, що Іран зможе збільшити видобуток нафти на 500 тисяч барелів на добу вже через тиждень після зняття санкцій і на 1 млн барелів на добу - через місяць. Іранська влада очікує, що санкції будуть скасовані в кінці листопада.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!