Україна не буде зменшувати військові витрати - Яценюк

П'ятниця, 28 серпня 2015, 17:22

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд не має наміру зменшувати фінансування сектора оборони.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У поточному році завдяки зусиллям міністра фінансів ми виділили майже 100 млрд грн на фінансування Міністерства оборони. Ми не зменшуватимемо видатки на фінансування військового відомства", - сказав він.

Прем'єр відзначив необхідність у рамках цієї реформи посилення контрактної та професійної складової в Збройних силах України.

Реклама:

"Мир просто так ніхто нікому не подарує. За мир треба боротися, і сильні ЗС України є запорукою досягнення миру і стабільності в Україні", - сказав Яценюк.

За його словами, на сьогоднішній день одне з основних завдань для країни - "до моменту юридичного вступу України в НАТО країна має фактично вступити в НАТО".

"Це означає, що українські ЗС повинні повністю відповідати всій логістиці та стандартам країн-членів НАТО, а українські військовослужбовці повинні мати відповідні навички та тренування", - додав прем'єр.

У свою чергу, міністр оборони Степан Полторак поінформував, що контрактна складова ЗС України збільшується.

"Я хотів би вам доповісти, що лише у цьому році чисельність контрактників ЗС України збільшилася на 2 тис. і на сьогоднішній день становить 107 тисяч військовослужбовців", - сказав він у своєму звіті, зазначивши, що ці показники збільшуватимуться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: