Китайський ринок продовжив зростання

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:56

Азіатські фондові індекси зростають у п'ятницю завдяки сильним статданими з економіки США.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Вloomberg.

Китайський індекс Shanghai Composite піднімається другу сесію поспіль, з початку торгів індикатор додав 1,5%. Напередодні він підскочив на 5,3%, що, за даними джерел, було пов'язано з інтервенціями, проведеними владою.

Джерела зазначають, що уряд Китаю хоче домогтися стабілізації фондового ринку напередодні проведення в країні 3 вересня військового параду з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни.

Реклама:

Одне з джерел зазначило, що інтервенції на китайському фондовому ринку в четвер полягали в скупці уповноваженими державою учасниками ринку акцій "блакитних фішок".

Раніше в цьому місяці Китайська комісія з регулювання цінних паперів (CSRC) повідомила, що China Securities Finance, яка отримує кошти у вигляді кредитів від Народного банку Китаю (НБК) і забезпечує ліквідністю учасників ринку акцій КНР, не збільшуватиме вкладення в акції за відсутності занадто різкої волатильності ринку і системних ризиків.

У липні держава виділила China Securities Finance понад 400 млн доларів на покупку акцій.

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилася в ході торгів на 2,8%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,4%, південнокорейський KOSPI - на 1,5%, австралійський S&P/ ASX 200 - на 0,3%.

Позитивним фактором для азіатських ринків стали дані про більш високі, ніж очікувалося, темпизростання ВВП США в другому кварталі 2015 року.

Американський Мінторг підвищив оцінку зростання економіки в квітні-червні до 3,7% з 2,3% в перерахунку на річні темпи. При цьому аналітики очікували менш істотного перегляду - до 3,2%.

"Побоювання щодо стану світової економіки були однією з причин недавнього падіння ринку, і несподівано сильні дані по економіці США дуже позитивні", - відзначає старший аналітик SBI Securities Co. в Токіо Нобуюкі Фудзімото.

Триваюче ослаблення ієни щодо долара США підтримало акції японських експортерів. Вартість ієни до долара опустилася в четвер на 0,9%, у п'ятницю пара долар/ієна торгується на рівні 121,05 ієни проти 121,03 ієни напередодні.

Ціна акцій Fuji Heavy Industries, виробника автомобілів Subaru, підскочила на 4,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: