Ціна на Brent пробила позначку 48 доларів

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:29

Світові ціни на нафту 28 серпня  продовжують впевнене зростання, вартість Brent короткостроково пробивала вгору позначку в 48 доларів на тлі оптимізму на світових фондових ринках.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.10 за московським часом вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш марки Brent збільшувалася на 0,57%, до 47,98 долара.

При цьому в ході торгів вартість бареля Brent досягала значення в 48,06 долара. Жовтневі ф'ючерси на легку нафту WTI росли в ціні на 1,07%, до 43,02 долара за барель. У ході торгів їх ціна підскакувала до 43,46 долара за барель.

Реклама:

Напередодні зростання вартості нафти досягало 10% після того, як сильні макроекономічні дані в США додали позитивний імпульс американським і європейським фондовим індексам.

У п'ятницю оптимістичну тенденцію підтримують і азійські біржі. Таким чином, при збереженні позитивної динаміки цін на нафту 28 серпня поточний тиждень в цілому стане першим за останні 11 тижнів, коли буде зафіксовано подорожчання "чорного золота".

"Ми бачимо повсюдне ралі на ринках, нафта лідирує серед інших сировинних товарів. Основним стимулом стали переглянуті дані по ВВП США за другий квартал", - наводить агентство Рейтер слова аналітиків ANZ.

Однак вони додали, що відновлення цін на сировинні товари виглядає тендітним, оскільки побоювання за перспективи зростання економіки Китаю продовжують чинити тиск на ринок.

У четвер стало відомо, що реальне зростання ВВП США в другому кварталі, за другою оцінці Бюро економічного аналізу міністерства торгівлі, становило 3,7% в річному вираженні. Експерти прогнозували зростання на 3,2%. За першою оцінкою збільшення становило 2,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!