"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прибуток Сбербанку Росії впав в 2,3 разу

Вівторок, 7 липня 2015, 10:54

Чистий прибуток Сбербанку за російськими стандартами бухгалтерського обліку в січні-червні 2015 року становив 81,6 мільярда рублів проти 186,4 мільярда рублів за аналогічний період 2014 року, знизившись в 2,3 разу.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає "Прайм".

Процентні витрати зросли на 291,6 мільярда рублів (+88,9%) за рахунок зростання рівня процентних ставок на ринку і збільшення обсягу залучених коштів. Найбільш значно зросли витрати за коштами, залученими від Банку Росії, і коштами клієнтів.

При цьому продовжується уповільнення зростання процентних витрат внаслідок послідовного зниження ключової ставки Банком Росії з початку поточного року.

Реклама:

Процентні доходи збільшилися на 195,7 мільярда рублів або на 26,3% в основному за рахунок зростання кредитного портфеля і процентних ставок за кредитами юридичним особам.

Витрати на сукупні резерви становили в січні-червні 176 млрд рублів проти 136,9 мільярда рублів роком раніше.

Банк продовжує формувати резерви на можливі втрати відповідно до вимог Банку Росії, дотримуючись консервативного підходу до покриття існуючих кредитних ризиків. Створені резерви перевищують прострочену заборгованість в 2,1 разу.

У 2014 році Сбербанк скоротив чистий прибуток по РСБО з урахуванням подій після звітної дати на 17,6% - до 311,2 мільярда рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: