Apple запатентувала технологію переказу грошей між смартфонами

Понеділок, 6 липня 2015, 14:25

Компанія Apple запатентувала технологію, яка дозволяє перекидати гроші з одного iPhone на інший.

Про це пише РБК з посиланням на видання Patently Apple.

Як повідомляється, технологія буде працювати через додаток Apple Wallet (колишній Passbook).

Принцип роботи, згідно з описом патентної заявки Apple, наступний: користувач відкриває додаток Wallet, вибирає, яку з прив'язаних кредитних карт хоче використовувати, і вказує суму, яку хотів би перевести.

Реклама:

Платіж може бути авторизований через відбиток пальця (вперше з'явилася в iPhone 5s) або через введення пароля в пристрій Apple.

Система також дозволяє виявити користувачів, які знаходяться поблизу (це стало можливо з появою в iPhone 6 бездротового зв'язку формату NFC).

Одержувачу переказу надходять платіжні дані (розмір платежу, верифікація та дані кредитної картки відправника). Після цього третя сторона - банк або оператор карти - завершує транзакцію, а користувачі отримують повідомлення про успішність платежу.

Як зазначає Business Insider, зараз існує безліч додатків, які дозволяють переводити гроші з картки на картку, але жодне з них не є лідером мобільних платежів.

По всій видимості, Apple хоче, щоб додаток Wallet став для користувачів місцем зберігання кредитних і дебетових карт, дисконтних карт і посадкових талонів, квитків і багато чого іншого, тобто фактично замінити фізичний гаманець, пише видання.

У той же час в Business Insider відзначили, що іноді Apple патентує технології просто для того, щоб не дати конкурентам використовувати подібну систему.

Apple представила власну платіжну систему в жовтні 2014 року.

Компанія додала швидку ідентифікацію користувачів по відбитку пальця, вбудувала в свої смартфони функцію NFC, а також домовилася з платіжними системами, кількома найбільшими банками і торговельними мережами з США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!