Яресько хоче віддати Яценюку право блокувати внесення змін до бюджету

Четвер, 30 липня 2015, 17:58

Міністерство фінансів пропонує обмежити можливість внесення змін до бюджету, зокрема, шляхом надання уряду можливості блокувати такі ініціативи.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначається, з цією метою відомство розробило проект закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо бюджетних правил про внесення змін до бюджету".

Згідно із повідомленням, документ пропонує встановити, що необхідною умовою для внесення на розгляд бюджетного комітету Ради проекту змін до бюджету має бути позитивний висновок Кабміну щодо доцільності та можливості ухвалення закону, ініційованого іншими суб'єктами законодавчої ініціативи.

Мінфін пропонує надати Кабміну виключне право вносити зміни до закону про держбюджет, якщо такі зміни передбачають зміни граничного обсягу дефіциту держбюджету, граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу, граничного обсягу надання державних гарантій.

Реклама:

Крім того, проект закону передбачає встановлення переліку умов, за яких можуть бути внесені зміни до закону про держбюджет України.

За пропозицією Міністерства фінансів такими умовами, серед іншого, є:

- відхилення оцінки прогнозних макроекономічних показників від прогнозу, врахованого при складанні Закону про державний бюджет;

- значне (більше 15%) відхилення від плану фактичних надходжень чи видатків бюджету за результатами трьох кварталів року;

- перевищення очікуваного обсягу витрат на обслуговування державного боргу від планових показників.

Мінфін пропонує ввести зміни до Бюджетного кодексу з 1 січня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!