Матеріальне становище та зростання цін турбують українців більше, ніж війна на сході

Четвер, 30 липня 2015, 17:34

Найбільше українців турбують проблеми матеріального становища їхніх сімей, зростання цін на товари і збільшення тарифів на комунальні послуги, і лише потім конфлікт на сході України.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Ключовими питаннями, які на сьогодні турбують респондентів, є матеріальне становище їхній сімей (таку проблему зазначили 54,3%), зростання цін на товари (45%), тарифи на комунальні послуги (40,5%), конфлікт на сході України, мобілізація (37,5%).

Крім того, важливими проблемами опитані назвали стан свого здоров'я або здоров'я близьких (25,9%), зростання рівня безробіття, загроза втрати роботи (22,7%), майбутнє дітей (18%).

Турбує респондентів також кар'єра (17,8%), політична ситуація в країні (16,1%), свавілля чиновників та правоохоронних органів (6,3%), погіршення криміногенної ситуації (2%).

Водночас основними проблемами, які загрожують державі, респонденти назвали корупцію (74,9%), панування олігархів у політиці та економіці України (42,6%), агресію Росії проти України, сепаратизм (42,6%).

Опитані також вважають, що Україні загрожує соціально-економічна політика уряду (26,1%), відсутність реформ (25,1%) та люстрації (20,4%).

При цьому українці стурбовані низкою соціально-економічних дій уряду: зростанням комунальних тарифів (78,4%), знеціненням гривні та зростанням цін на товари (70,4%), пенсійною реформою (27,1%), обмеженням пільг (26%).

Крім того, респондентів турбують ініціативи щодо розпродажу стратегічних державних підприємств (16,5%), ініціативи з продажу земель сільськогосподарського призначення (14,5%), податковий тиск на малий і середній бізнес (9,5%), призначення іноземців на посади у владі (7,6%), рефінансування банків олігархів (7,5%), адміністративна реформа (4,9%), спрощення виведення капіталу в офшори (3,4%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!