Нацкомісія стурбована заборгованістю облгазів перед "Нафтогазом"

Четвер, 30 липня 2015, 15:56

НКРЕКП стурбована заборгованістю облгазів перед НАК "Нафтогаз України" у сумі більше 6,8  млрд грн та приймає заходи щодо покращення платіжної дисципліни.

Про це йдеться у повідомленні комісії.

 Заборгованість ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу за закуплений природний газ перед НАК "Нафтогаз" становить більше 6,8 млрд грн за всіма категоріями споживання природного газу.

Причиною такого зростання став незадовільний стан розрахунків ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу з НАК "Нафтогаз України", зазначили у комісії.

Реклама:

"З метою покращення платіжної дисципліни НКРЕКП розроблено та прийнято зміни до алгоритму, які були погоджені Державною регуляторною службою та пройшли юридичну експертизу в Міністерстві юстиції України та набрали чинності 22 червня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

З введенням НКРЕКП в дію алгоритму спостерігається відмова ТОВ/ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу керуватись зазначеним алгоритмом та здійснювати погашення заборгованості за спожитий природний газ перед "Нафтогазом".

Враховуючи вищезазначене, НКРЕКП вживає всіх необхідних заходів згідно чинного законодавства та постійно інформує НАК "Нафтогаз України" про необхідність прискорити врегулювання взаємовідносин із ТОВ/ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: