Вкладникам "Дельта Банку" вже виплачено 3,4 мільярда гривень

П'ятниця, 3 липня 2015, 17:44

Вкладникам АТ "Дельта Банк" вже виплачено 3,4 млрд гривень, що складає майже 68% від першого траншу, або більше 25% від загальної гарантованої суми.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Наразі виплати здійснюються за депозитними договорами, строк дії яких закінчився до 3 березня 2015 року включно та за договорами банківського рахунку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сума таких виплат становитиме 4,9 млрд гривень, а в загальному реєстрі сума до виплати вкладникам АТ "Дельта Банк" - 13,1 млрд гривень.

Реклама:

Фонд запевняє, що коштів на здійснення виплат достатньо і всі вкладники, які включені до реєстру, отримають гарантовану суму протягом встановленого законодавством часу.

"До кінця поточного тижня Фонд гарантування планує додатково виділити на виплати "Дельта Банку" близько 2 млрд гривень, що буде забезпечено відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", яким передбачено фінансування Фонду шляхом надання кредиту у вигляді ОВДП в обмін на вексель", - повідомляє прес-служба.

Крім того, Фонд гарантування, на прохання кваліфікованих інвесторів, повторно продовжив до 29 липня 2015 року термін доступу до інформаційного приміщення АТ "Дельта Банк".

Як відомо, "Дельта Банк" Миколи Лагуна 3 березня 2015 року був віднесений НБУ до категорії неплатоспроможних.

Виплати гарантованої суми за цим банком розпочались 11 червня і вони є найбільшими за час існування Фонду гарантування. Здійснюються вони через АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк" та ПАТ "КБ "Приватбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: