Суд повернув державі землю компаній Клюєва

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:30

Вищий господарський суд України повернула державі 40 га землі, які перебували в оренді у структур, пов'язаних з колишнім керівником РНБО України Андрієм Клюєвим.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Як зазначається, мова йде про ділянку "незаконно передану для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО України".

"Зокрема, у січні 2014 року одному з товариств було передано на 49 років в користування земельну ділянку площею 40 га для розміщення та експлуатації сонячної електростанції на території Білоліської сільської ради Татарбунарського району Одеської області", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Водночас земельну ділянку було передано товариству без проведення нормативної грошової оцінки землі, яка є обов’язковою, унаслідок чого занижено розмір орендної плати, що повинен надходити до бюджету.

Вказані обставини стали підставою звернення прокуратури до суду з позовом про визнання договору оренди землі недійсним та зобов'язання повернути земельну ділянку, який Одеським апеляційним господарським судом задоволено.

Після цього відповідач оскаржив постанову Одеського апеляційного господарського суду до суду касаційної інстанції.

Проте, Вищий господарський суд України погодився з доводами прокурора та відмовив у задоволенні касаційної скарги товариству.

Слід зазначити, що з аналогічних підстав органами прокуратури оскаржено в судовому порядку ще 12 договорів, за якими в оренду незаконно передано для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій земельні ділянки загальною площею понад 300 га.

Як відомо, компанія Activ Solar, має низку сонячних електростанцій в Україні. Цією компанією, яка зареєстрована у Відні, володіють брати Клюєви, а керує нею зять Андрія Клюєва.

Російські ЗМІ повідомили, що кримські сонячні активи Клюєвих через борги тепер заберуть російські держбанки.

За інформацією депутата БПП Сергія Лещенка, зараз Клюєви ведуть активні переговори з китайцями про продаж свої сонячних електростанцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!