ВАСУ скасував штраф "Аерофлоту" за польоти в Крим

Вівторок, 28 липня 2015, 20:35

Вищий адмінсуд скасував рішення попередніх інстанцій щодо стягнення з російського "Аерофлоту" штрафів за польоти в окупований Крим.

Відповідне рішення ВАСУ прийняв 21 липня.

Державіаслужба звинуватила "Аерофлот" у порушенні правил користування повітряним простором України через те, що компанія здійснювала 12 березня 2013 року рейс Москва-Сімферополь не виходячи на двосторонній радіозв'язок з українськими службами і летіла у Сімферополь, який оголошений Україною закритим.

Проте "Аерофлот" оскаржував правильність складання протоколу про це порушення і, відповідно, постанову про накладення штрафу в розмірі 136 тисяч гривень.

Реклама:

Вищий адмінсуду вирішив, що суди першої та апеляційної "не з'ясували обставини справи, що мають значення для правильного її вирішення".

"Ні судом першої інстанції, ні судом апеляційної інстанції не перевірені обставини щодо підтвердження допущення позивачем правопорушень, вказаних у протоколі про правопорушення та у оскаржуваній постанові, прийнятій на підставі матеріалів щодо правопорушення", - йдеться в рішенні ВАСУ.

Тому ВАСУ скасував рішення попередніх судів і відправив справу на повторний розгляд.

Як відомо, у грудні 2014 року Окружний адміністративний суд Києвастягнув з російської авіакомпанії "Аерофлот" 7,8 млн гривень за порушення правил і порядку використання повітряного простору країни за 57 позовами на суму 136 тисяч гривень кожен.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: