"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Віце-прем’єр доручив Держгеології провести інвентаризацію надр

Вівторок, 28 липня 2015, 17:00

Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський доручив Державній службі геології та надр провести комплексний аудит ресурсного потенціалу надр та потужностей видобутку корисних копалин в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби віце-прем’єра.

Як зазначається, у контексті цього доручення Держгеонадра має підготувати вичерпну інформацію щодо кількості свердловин та їх власників по кожному регіону України.

"Прикро констатувати, але на сьогодні у Держгеонадра не можуть чітко сказати, скільки в Україні свердловин. Тому в найближчі тижні фахівці відомства повинні провести інвентаризацію всіх надр, щоб ми розуміли, де і що працює, і кому - належить", – зазначив Вощевський.

Реклама:

Крім того, він наголосив на необхідності перевести всі договори про спільну діяльність з видобутку корисних копалин в Україні на угоди про розподіл продукції.

Також Вощевський звернув увагу на важливість вдосконалення процедури видачі дозволів на використання надр.

"Ми повинні зламати і відправити у небуття стару систему видачі дозволів на використання надр за домовленостями. Претенденти повинні мати достатню технічну та фінансову базу. Має бути чесна конкуренція та прозорий конкурс", - підкреслив урядовець.

За його словами, наступним глобальним завданням є залучення в Україну великого капіталу та серйозних компаній, що володіють необхідними ресурсами для видобутку корисних копалин, здійсненнягеорозвідки та знаходження нових родовищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: