"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд порушив справу про банкрутство Артемівського машзаводу "Перемога праці"

Вівторок, 28 липня 2015, 16:41

Госпсуд Донецької області порушив справу про банкрутство ПАТ "Артемівський машинобудівний завод "Перемога праці", 99,98% акцій в якому належать державі, за заявою управління Пенсійного фонду.

Згідно з інформацією в системі розкриття НКЦПФР у вівторок, відповідне рішення суд ухвалив 23 липня. Підготовче засідання суду призначено на 16 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Арбітражним керівником ПАТ призначено Максима Сиволобова.

Як повідомлялося, у рамках санації АТ "Перемога праці" у 2000 році на базі його потужностей було створено ЗАТ "Артемівський машинобудівний завод "Вістек" (на сьогодні - ПрАТ), що входить до складу багатогалузевої корпорації "Укрпідшипник".

Реклама:

Згідно з інформацією у фінансовому звіті заводу "Перемога праці" за 2014 рік, у 2004 році за його ініціативою було знову порушено справу про банкрутство, і у рамках процедури санації з жовтня по грудень 2006 року реалізовувався план санації.

З метою погашення боргів основному кредиторові - ЗАТ "Вістек" було продано майно на 6,5 млн грн та акції на 3,67 млн грн. У лютому 2007 року справу про банкрутство було припинено.

Фонд держмайна з 2011 року намагався продати завод на конкурсі, але безрезультатно.

На сьогодні на підприємстві з виробничих підрозділів залишився лише цех різців і матеріальний склад, а чисельність працівників на початок цього року становила 54 людини.

У січні-червні поточного року завод отримав 0,26 млн грн чистого доходу проти 3,1 млн грн за той самий період 2014 року, а чистий збиток становив 1,66 млн грн (1,23 млн грн). За цей період реалізовано 1,8 тис. од. гірничорізального інструменту.

За даними підприємства, на початок 2015 року його заборгованість перед Пенсійним фондом становила 7,44 млн грн, з яких 1,54 млн грн - розстрочена плата від одного до п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!