У МВФ підтвердили, що готові надати Україні черговий транш

Вівторок, 28 липня 2015, 10:31

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів прийняти рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року.

Про це йдеться в коментарі Фонду, переданому агентству УНІАН.

"Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF у п'ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу у розмірі 1,18 млрд SDR - близько 1,7 млрд доларів", - йдеться в коментарі.

"Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, становитиме 6,68 млрд доларів", - повідомили у МВФ.

Реклама:

Як повідомлялося, у березні поточного року Україна і МВФ погодили нову програму кредитування економіки України, яка передбачає механізм розширеного фінансування терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд доларів.

Перший транш кредиту в обсягу 5 млрд доларів Україна отримала в березні - одразу після затвердження програми. У травні-червні в Україні працювала місія Фонду, яка провела перший огляд реформ, які реалізуються в Україні, і видала свої рекомендації Раді директорів МВФ.

Тоді ж Фонд переглянув у бік погіршення прогноз розвитку економіки України, проте зазначив, що погіршення оцінок пов'язане з тривалими воєнними діями на сході країни.

Водночас, дії уряду в частині досягнення фінансової стабілізації були визнані задовільними. У липні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що Україна виконала всі попередні критерії МВФ й очікує позитивного рішення Ради директорів Фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!