"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укрспирті" виявили порушень на понад 3 мільярди гривень

Вівторок, 28 липня 2015, 09:49

Плановий внутрішній аудит відповідності діяльності ДП "Укрспирт" та місць провадження діяльності виявив понад 3 млрд гривень фінансових порушень, серед яких 1,2 млрд гривень - завдані підприємству збитки.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Як наголошується, виявлено такі основні порушення: реалізація продукції за цінами нижче собівартості, закупівля сировини з необґрунтовано завищеною вартістю, оплата послуг, надання яких не підтверджено відповідними документами, нестача майна та цінностей, у тому числі, паливно-мастильних матеріалів, зерна та автомобілів.

"Найбільше фактів протиправної діяльності встановили у 2014 році. Наприклад, проведення господарських взаємовідносин з компаніями, що мають ознаки фіктивності, призвели до втрат на суму близько 1 млрд гривень. У результаті Держбюджет не отримав понад 400 млн гривень податків", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що через продаж спирту та спиртовмісної продукції за заниженими цінами "Укрспирт" втратив понад 134 млн гривень. При закупівлі сировини та оплаті витрат за її зберігання переплачено 10,4 млн гривень.

"У жовтні 2014 року у приватної компанії були замовлені послуги з пакування кукурудзи за цінами, які у 7 разів перевищували ринкові. У результаті втрачено 903,5 тисяч гривеь. Під виглядом впровадження альтернативних джерел енергії здійснювалась закупівля деревних пелет за суттєво завищеними цінами, тим самим нанесено понад 2,1 млн гривень збитків", - йдеться у прес-релізі.

Як повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, наразі матеріали аудиту готуються до передачі правоохоронним органам.

"Окрім внутрішнього аудиту з боку міністерства, на підприємстві відбулась ревізія Державної фінансової інспекції. Вона охопила діяльність у відповідний період часу не лише ДП "Укрспирт", але й підприємств, що входять до сфери управління Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", - повідомляє Мінагропрод.

Як зазначається, ревізія засвідчила безпідставну втрату понад 2,3 млрд гривень, у тому числі більше ніж 880 млн гривень збитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: