Найбільші нафтові компанії заморозили нові проекти на 200 мільярдів

Понеділок, 27 липня 2015, 17:07

Найбільші нафтові компанії заморозили нові проекти на 200 млрд доларів через падіння цін на нафту.

Про це свідчать дані дослідження консалтингової компанії Wood Mackenzie, пише Financial Times.

За їхніми даними, серед компаній, які заморозили нові проекти, - британська BP, англо-голландський Royal Dutch Shell, що базується в США Chevron, норвезька Statoil і австралійська Woodside Petroleum.

Більше половини проектів пов'язані з видобутком нафти на великій глибині, в тому числі в Мексиканській затоці і біля західних берегів Африки.

Реклама:

Технічні вимоги до видобутку сировини в таких умовах і інфляція призвели до подорожчання цих проектів. Робота глибоководних бурових установок коштує сотні тисяч доларів на день, відзначає FT.

На думку експертів, компанії сподіваються таким чином захистити дивіденди інвесторів.

Видання зазначає, що падіння цін на нафту, що супроводжується спадом ринків міді, золота та іншої сировини, штовхає сировинний індекс Bloomberg до шестирічного мінімуму, і все це відбувається на тлі слабкого зростання китайської економіки і зростанням поставок у всіх галузях.

Падіння цін на нафту з минулого літа призвело до затримки 46 великих нафтових і газових проектів з обсягом резервів 20 млрд бар. нафтового еквівалента - це, пише видання, більше, ніж всі доведені резерви Мексики.

У травні 2015 консалтингова компанія Rystad Energy опублікувала дослідження, згідно з яким будуть припинені нафтові проекти на 118 млрд доларів, проте нові дані показують, що ця сума значно більше, зазначає видання.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!