Рада не ухвалила низку важливих законів і розійшлась

Четвер, 2 липня 2015, 21:34

Верховна Рада не проголосувала закон про утворення муніципальної варти, про місцеві вибори, про скасування податку на пенсії, відкритість ЗМІ і закрила вечірнє засідання.

Перед останнім голосуванням депутати близько години з'ясовували стосунки і домовлялись, які закони голосувати.

Спікер Володимир Гройсман пропонував проголосувати у другому читанні законопроект про муніципальну варту, а після нього взятись за реструктуризацію валютних кредитів та скасування податку на пенсії, чого вимагала фракції "Батьківщини", "Опозиційного блоку" та депутатські групи Ігоря Єремєєва та Віталія Хомутинніка.

Для голосування за ці два рішення у залу засідання навіть повернули фракції "Радикальної партії" та "Самопомочі", які вийшли із зали після прийняття закону про прокуратуру.

Реклама:

Однак депутати провалили голосування за муніципальну варту, вимагаючи голосувати реструктуризацію та скасування податку.

Між тим, коли депутати сварились, вони встигли проголосувати уточнення до закону про касові апарати, згідно з яким, підприємці не муситимуть зберігати касові стрічки 3 роки.  

Після провалу голосування за муніципальну варту Гройсман поставив на голосування реструктуризацію валютних кредитів і депутати за неї проголосували.

Після голосування, яке відбулось о 21.13, спікер оголосив вечірнє засідання закритим і розпустив депутатів.

Як відомо, на ранковому засіданні депутати проголосували продовження роботи Ради о 21 години. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!