Демчишин: Припинення закупівлі газу в РФ не вплине на підготовку до зими

Четвер, 2 липня 2015, 14:28

Припинення закупівлі газу в РФ не вплине негативно на накопичення запасів газу до опалювального сезону, Україна може накопичити до його початку 18 млрд куб м газу.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Насправді це призупинення постачань (з Росії) жодним способом не вплине ні на безпеку транспортування газу, ні на постачання в Україну, ні навіть на підготовку до опалювального сезону", - сказав він.

За словами Демчишина, нині Україна накопичила в підземних сховищах газу (ПСГ) 12 млрд куб м газу, щодня в ПСГ закачувалося 60 млн куб м газу.

Реклама:

"До опалювального сезону є ще 100 днів. Якщо ми так і далі закачуватимемо, то ми вийдемо на 18 млрд", - сказав він і пояснив, що це буде дещо менше, ніж заплановано у балансі газу, але значно більше, ніж запаси напередодні початку попереднього опалювального сезону, - 16,6 млрд куб. м.

Як відомо, 30 червня компанія "Нафтогаз" повідомила, що з 1 липня припиняє закупівлю газу у "Газпрому" до узгодження умов поставки. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що ціна на газ в 247,18 доларів не влаштовує Київ.

У той же час, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що знижка на газ для України не підлягає коригуванню.

Станом на 2 липня Україна продовжує імпортувати природний газ тільки через Словаччину. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: