МВС порушило справу про розкрадання мільйонів в "Чорноморнафтогазі"

Неділя, 19 липня 2015, 13:01

МВС України порушило кримінальну справу за фактом розкрадання близько 60 млн доларів в "Чорноморнафтогазі".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава МВС України Арсен Аваков.

"Кримінальне провадження  було порушено на підставі звернення народного депутата Тетяни Чорновіл і зібраних правоохоронними органами матеріалів. За версією слідства, у березні 2011 року в "Чорноморнафтогазі" при закупівлі буксирів для транспортування бурових вишок для видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря було викрадено близько 60 млн доларів", - написав міністр.

"Встановлено, що згідно з матеріалами тендерної документації "Чорноморнафтогазу", а також аналізу ринкових цін вартість подібних буксирів Petra Admiral і Petra Majestic виробництва одного і того ж малайзійського заводу не повинна перевищувати 35 млн доларів за одне судно. У той же час фактично вони були придбані "Чорноморнафтогазом" за ціною близько 60 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, за словами Авакова, слідство встановило, що службові особи "Чорноморнафтогазу" при проведенні закупівлі цих буксирів заволоділи державними коштами, завищивши реальну вартість суден шляхом залучення до закупівлі посередників - українського підприємства Sea dynasty ltd і британської компанії Very lux Company LLP, на рахунки яких були перераховані державні кошти "Чорноморнафтогазу" в сумі 121 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: