Рада відкрила інформацію про власників нерухомості

Вівторок, 14 липня 2015, 17:16

Верховна Рада прийняла закон, що посилює прозорість власності чиновників.

За прийняття відповідного законопроекту 2423 проголосували 240 народних депутатів.

"Закон відкриває інформацію про нерухомість. Приховування інформації про майно, переписування його на інших осіб – цей закон робить все це неможливим", - пояснив народний депутат Єгор Соболєв, виступаючи у Верховній Раді.

За словами спікера Володимира Гройсмана, завдяки цьому закону всі чиновники будуть зобов’язані декларувати своє майно. Він наголосив, що це один із антикорупційних законів.

Реклама:

Як вважають автори закону, його метою є запобігання корупції, забезпечення відкритості та прозорості правовідносин у суспільстві, а також встановлення громадського контролю за чиновниками.

Закон, на їхню думку, спростить процедуру доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, у понеділок, 13 липня, активісти та глава Мінюсту Павло Петренко пікетували Верховну Раду з вимогою відкрити інформацію про власників нерухомості та авто.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: