"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саакашвілі хоче розвивати порти та створити новий митний центр

Середа, 1 липня 2015, 19:37

У середу під час заходу "FocusonOdessa. OdessaDonor & InvestorDialogue" відбулася презентація стратегії розвитку Одещини та необхідних кроків для економічного прориву області.

Про це йдеться у прес-релізі EY.

"В рамках цього заходу, губернатор Міхеїл Саакашвілі запропонував своє бачення розвитку Одеського регіону, а також розповів про першочергові кроки та заходи, необхідні для перетворення області на інвестиційно-привабливий регіон", - йдеться у прес-релізі.

Конкретні пріоритети команди Саакашвілі щодо розбудови інфраструктури, туризму, сільського господарства та вирішення соціальних викликів області озвучив Саша Боровик, радник губернатора.

Реклама:

Такими пріоритетами є: розвиток морських та річкових портів; створення нового митного центру та центру надання адміністративних послуг; розвиток громад з особливим фокусом на українську Бесарабію; залучення інвестицій у сільське господарство регіону; підвищення якості надання медичних послуг та інше.

"Уряд Сполучених Штатів повністю підтримує губернатора Саакашвілі та його команду, і ми все зробимо для того, щоб вони були успішними", - заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Сьогодні провели зустріч з міжнародними донорами. Нам потрібні гроші на дороги, і ми забезпечимо, щоб їх не вкрали, гроші на заробітні платні держслужбовцям, тому що саме вони і не повинні красти, а також повинні не давати красти іншим", - заявив Саакашвілі.

У прес-релізі зазначається, що на заході було анонсовано створення протягом двох тижнів робочих груп, що займатимуться розробкою конкретних проектів за такими напрямками: туризм, сільське господарство, ІТ, митні питання, інфраструктура, розвиток громад, енергетика та покращення умов для ведення бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: