У Єврокомісії розкритикували плани РФ щодо будівництва нових газопроводів

Середа, 1 липня 2015, 19:21

Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович критикує плани Росії щодо будівництва нових трубопроводів для постачання газу до Європи, в той час, коли Євросоюз скорочує його споживання.

Про це він сказав у середу в Брюсселі на прес-конференції, передає УНІАН.

Віце-президент ЄК нагадав, що останнім часом Росія виходить з рядом пропозицій щодо побудови нових трубопроводів, таких, як "Турецький потік", "Північний потік".

"Вже зараз ми використовуємо (потужності) інфраструктури для постачання газу менше, ніж на 60%. Чи нам потрібно будувати дуже коштовну інфраструктуру, яка подвоїть можливості постачання газу в Європу? Чи нам це потрібно, коли нам вже відомо, що у 2030 Європа буде потребувати приблизно 380-450 млрд кубічних метрів. Хто буде платити за таку інфраструктуру?", - задався він запитанням.

Реклама:

За словами Шефчовича, це все "дуже закономірні питання, які зараз на столі".

"У той же час, коли ми говоримо про регуляторний режим, у Єврокомісії є обов'язок гарантувати, що всі правила ЄС поважаються. Нам потрібна дуже раціональна дискусія щодо цього з російським партнерами та європейськими газовими компаніями", - переконаний віце-президент ЄК.

Як повідомлялося, Росія планує завершити будівництво двох ниток "Північного потоку-2" до кінця 2019 року, до моменту закінчення терміну дії транзитного договору з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!