"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"УкрАВТО" Васадзе ліквідує чотири великих філії

Середа, 1 липня 2015, 14:48

ПАТ "Українська автомобільна корпорація" ("УкрАВТО"), найбільша компанія автомобільного ринку України, має намір ліквідувати чотири великих філії.

Згідно з повідомленням в системі розкриття інформації НКЦБФР, таке рішення прийняло правління корпорації 30 липня, пише "Інтерфакс Україна".

Ліквідації підлягає компанія "Юніверсал Моторс Груп" - офіційний дистриб'ютор вантажних автомобілів TATA, JAC, автобусів I-VAN і ЗАЗ, Іллічівський логістичний центр і найбільший у Києві митно-ліцензійний склад "Київський головний центр" УкрАВТО ".

Крім того, буде ліквідовано філіал "УАК-1" - оператор мережі автозаправних станцій корпорації.

Реклама:

Як пояснили агентству в прес-службі корпорації, у зв'язку з "драматичним падінням обсягів продажів на ринку нових авто в країні компанія змушена вживати заходів щодо адаптації структури до нових умов з метою скорочення операційних витрат".

"Діяльність на цих філіях не ведеться давно, тому і було прийнято рішення про їх ліквідацію", - зазначили в прес-службі.

АТ "УкрАВТО" зареєстровано в 1992 році. Володіє контрольним пакетом акцій ЗАТ "ЗАЗ", польського автозаводу FSO. У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх містах України.

До початку поточного року більше 94% акцій ПАТ "УкрАВТО" належить Таріелу Васадзе.

Корпорація завершила 2014 з чистим збитком понад 1 млрд грн, тоді як в 2013 році чистий прибуток становив 47 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: