"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус вважає, що найгірше вже позаду

Вівторок, 9 червня 2015, 20:54

Найгірші макроекономічні показники Україна залишила позаду. Тепер парабола неодмінно має поповзти вгору.

Про це під час брифінгу у Львові заявив міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус, передає "Укрінформ".

"Якщо поглянути на макроекономічні показники, то в першому кварталі вони, звичайно, були дуже слабкі: велике падіння рівня ВВП, значна інфляція, падіння промисловості", - сказав міністр.

"Але після того, як ми отримали міжнародну фінансову підтримку, ми змогли стабілізувати курс національної валюти і змогли, сподіваюся, повернути довіру до банківської сфери. Виходячи з цього, я можу стверджувати, що найгірші макроекономічні показники вже позаду", - зазначив Абромавичус.

Реклама:

За його словами, різкий і неухильний спад економіки аж ніяк не "заслуга" нинішньої влади.

"Адже він тривав 36 місяців поспіль. А його причина полягає у цілковитій відсутності реформ протягом останньої чверті століття, надмірному регулюванні економіки, а відтак - низькому рівні інвестицій у переоснащення компаній. Нині до цього додалася ще й війна на сході України", - сказав Абромавичус.

"Виправляти становище влада розпочала зі скасування регуляторних актів. Уже ліквідовано 30 больових точок, серед яких - моніторинг користування надрами, фітосанітарні сертифікати, сертифікати для придбаних за кордоном автівок, сертифікування протезів тощо", - додав міністр.

Програму дерегуляції економіки міністр доповнить ініціативами, які почув від львівських бізнесменів та підприємців.

Нагадаємо, міністр економіки Абромавичус у вівторок відвідав львівський завод "Електрон", який випускає сучасні трамваї та електробуси, а також зустрівся з місцевими підприємцями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: