"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа заяву Яценюка про націоналізацію хімзаводів назвали неприпустимою

П'ятниця, 5 червня 2015, 19:49

Компанія Group DF вважає неприпустимою заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про націоналізацію підконтрольних бізнесменові Дмитру Фірташу "Рівнеазоту" і черкаський "Азоту".

Про це йдеться у повідомленні Group DF.

"Ми вважаємо таку заяву провокаційною, спрямованою виключно на маніпуляцію громадською думкою з метою переділу ринку мінеральних добрив", - йдеться у повідомленні.

У групі заявили, що "борги названих прем'єр-міністром підприємств були накопичені в 2010-2011 роках, тобто ще до їх входження в Group DF".

Реклама:

"Ostchem придбав ці підприємства на вторинному ринку і зробив усе можливе для реструктуризації та погашення накопичених раніше боргів і забезпечення роботою тисяч хіміків", - повідомляє прес-служба.

"Обидва підприємства зупинені в результаті політично мотивованих дій посадових осіб, які представляють партію "Народний фронт". Ними незаконно заарештований природний газ, що належить Ostchem", - заявили у компанії.

Як наголошується, вартість незаконно заарештованого газу у підприємств Ostchem становить 3,8 млрд гривень.

"Борги державних підприємств перед азотною групою Ostchem, зокрема, "Одеського припортового заводу", що належить державі, становлять понад 4 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

У компанії наголосили, що борги держструктур перед Ostchem, а також вартість незаконно заарештованого газу сукупно становлять близько 8 млрд гривень, що майже вдвічі перевищує заборгованість підприємств Ostchem перед державою. "Знаючи це, влада, тим не менше, фактично почала рейдерську атаку на наш бізнес", - йдеться у повідомленні.

"Ми вважаємо неприпустимими заяви прем'єр-міністра про експропріацію наших заводів. Такі популістські заклики не тільки обманюють людей, а й дестабілізують роботу бізнесу, підривають імідж країни в очах інвесторів", - зазначили у групі.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про можливу націоналізацію підконтрольних бізнесменові Дмитру Фірташу "Рівнеазоту" і черкаського "Азоту".

Нагадаємо, у четвер 28 травня Group DF олігарха Дмитра Фірташаоголосила про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" і ВАТ "Рівнеазот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: