"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський погодився обирати керівника "Укрнафти"

П'ятниця, 5 червня 2015, 19:18

Член спостережної ради найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Ігор Коломойський прийняв пропозицію НАК "Нафтогаз України" і погодився увійти до складу комісії з відбору кандидатів на заміщення посади голови правління "Укрнафти".

Про це йдеться листі-відповіді "Укрнафти, текст якого мають "Українські новини".

Згідно з текстом листа, оскільки на даний момент Коломойський перебуває за кордоном, його письмову згоду увійти до складу комісії буде направлено в НАК відразу після повернення в Україну.

Як повідомлялося, до складу відбіркової комісії увійшли: Айварас Абромавічус - МЕРТ, С. Черкашин - МЕУ; В. Бунечко - СБУ, Вікторія Войцицька - комітет ПЕК ВРУ; Ольга Горбановська - Еy, партнер; Руслан Громовюк - Talant Adviser, керуючий партнер; Джордж Логуш - голова номінаційного комітету при Кабміні.

Реклама:

Нагадаємо, у п'ятницю прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що через угоду, яка була підписана під контролем екс-прем'єра Юлії Тимошенко, держава не може впливати на зміну керівництва "Укрнафти", інакше відповідатиме у лондонському суді, а сума позову може становити п'ять мільярдів доларів.

Однак, як виявилося, зміни до закону про акціонерні товариства, прийняті весною 2015 року, усунули норми, які дозволяли олігарху Ігорю Коломойському контролювати призначення керівника "Укрнафти".

"Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництвакомпанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: