"Нафтогаз" озвучив позицію України на газових переговорах

Вівторок, 30 червня 2015, 16:05

Ефективне рішення газового питання з Росією має бути тристороннім, зобов'язуючим і таким, що фіксує тимчасові домовленості щодо всіх спірних моментів як мінімум до кінця 1 кварталу 2016 року.

Про це йдеться у прес-релізі НАК "Нафтогаз України".

"Рішення, яке дозволить забезпечити надійність постачань російського газу в Україну і ЄС до завершення судових розглядів між сторонами в Стокгольмі, повинне зафіксувати тимчасові домовленості з усіх ключових питань, за якими у сторін є розбіжності", - йдеться у прес-релізі.

Крім того, Україна наполягає на підписанні такого рішення у вигляді тристороннього протоколу на рівні міністерств енергетики України, РФ і представника Європейської Комісії, що має забезпечити відповідальне виконання досягнутих домовленостей всіма сторонами процесу.

Реклама:

У прес-релізі наголошується, що "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" також повинні підписати доповнення до договору на постачання газу, в якому будуть відображені домовленості, зафіксовані на високому рівні.

"Саме за таким принципом був побудований "зимовий пакет", підписаний сторонами у Брюсселі наприкінці жовтня 2014 року. Цей пакет домовленостей продемонстрував свою ефективність та забезпечив стабільні поставки російського газу в опалювальному сезоні 2014-2015 роках", - повідомляє прес-служба.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що російська сторона на чергових тристоронніх переговорах з газу у Відні не обговорюватиме з українськими партнерами розмір знижки на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!