ВР хоче звільнити від оподаткування пенсії учасників та інвалідів Другої світової

Вівторок, 30 червня 2015, 14:42

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроект, яким пропонує звільнити від оподаткування пенсії учасників бойових дій Другої світової війни та інвалідів війни.

"За" законопроект №2781 проголосувало 285 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект пропонує доповнити статтю 164 Податкового кодексу нормою, відповідно до якої не оподатковуються пенсії, які виплачуються учасникам бойових дій Другої світової війни, інвалідам війни і особам, на яких поширюється дія статті 10 закону про статус ветеранів війни і гарантії їх соцзахисту.

Як зазначається у документі, враховуючи розмір мінімальної заробітної плати, оподатковуванню підлягає сума пенсії, яка перевищує 3654 грн. Ставка податку становить 15 відсотків до об’єкта оподаткування у розмірі від 3654грн. до 12180 грн., і 20 відсотків - до об’єкта оподаткування у розмірі понад 12180 грн.

Реклама:

Необхідно зазначити, що з 1 січня 2015 року із суми пенсії, яка підлягає оподаткуванню, справляється також військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка об’єкта оподаткування.

Оподаткуванню підлягають пенсії понад 400 тис. осіб, з них близько 23 тис - пенсії інвалідів війни, близько 7 тис. – пенсії учасників бойових дій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!