"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ визнала проблеми в суднобудівництві через припинення поставок з України

Середа, 3 червня 2015, 10:49

Російські верфі не можуть завершити будівництво деяких надводних кораблів для потреб Військово-морського флоту через припинення поставок газотурбінних агрегатів з України.

Про це заявив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, пишуть "Ведомости".

В рамках імпортозаміщення планується розгорнути виробництво по 186 позиціях, які раніше вироблялися на Україні, нагадав він.

"Це насамперед газотурбінні агрегати", - підкреслив віце-прем'єр. Роботи з імпортозаміщення повинні бути завершені до 2018 року, додав він.

Реклама:

Прес-служба Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) раніше запевняла, що головний сторожовий корабель "Адмірал Григорович", побудований на Прибалтійському суднобудівному заводі "Янтар" і спущений на воду в березні 2014, буде переданий флоту в серпні 2015.

"Янтар" повинен побудувати для Міноборони шість сторожових кораблів розробки Північного проектно-конструкторського бюро. На даний момент закладені п'ять із шести кораблів цієї серії, 7 листопада 2014 на воду був спущений другий корабель - "Адмірал Ессен", решта корпусу формуються на стапелі.

Нагадаємо, уряд України 20 травня вирішив призупинити дію угоди про військово-технічне співробітництво з Росією від 26 травня 1993. Це рішення було необхідно для виконання ще червневого розпорядження президента Петра Порошенка, який заборонив співпрацю з Росією у військовій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: