"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько закликає кредиторів до прямих переговорів

Понеділок, 29 червня 2015, 13:33

Міністр фінансів України Наталія Яресько закликала членів Спеціального комітету кредиторів України розпочати прямі переговори щодо реструктуризації боргових зобов'язань.

Про це йдеться у заяві міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів висловлює жаль з приводу того, що протягом останніх трьох місяців члени спеціального комітету кредиторів послідовно відмовлялися розпочати прямі переговори з Україною згідно зі стандартними умовами конфіденційності", - йдеться у заяві.

"Члени Комітету використовували як привід не зустрічатися з представниками України свої побоювання щодо того, що отримання ними конфіденційної інформації матиме вплив на їх торгові операції", - повідомляє Мінфін.

Реклама:

Як зазначається, це не давало провести переговори про умови боргової операції, яка дозволила б досягти три кількісні її цілі, закладені в програмі співробітництва України та МВФ.

"Незважаючи на заяви, що стверджують протилежне, пропозиція  комітету кредиторів не відповідає цим трьом цілям, узгодженим з МВФ. Ця пропозиція включає в себе вилучення 8 млрд доларів з міжнародних резервів НБУ для сплати по зовнішніх комерційних боргах. Проти такого кроку рішуче виступив МВФ у своїй заяві від 12 червня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що міністр фінансів Наталія Яресько неодноразово заявляла про своє бажання зустрітися з Комітетом та розпочати з ним прямі переговори. Міністр знову закликає Комітет якомога скоріше знайти спільне з урядом України рішення щодо реструктуризації.

"Якщо Комітет укладе угоду про конфіденційність, міністр готова зустрітися з Комітетом без попередніх умов. Міністр сподівається на подолання поточних розбіжностей у поглядах з кредиторами і, врешті-решт, на початок прямих переговорів з Комітетом", - йдеться у заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!