"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК запропонує Греції "останні пропозиції" для уникнення дефолту

Понеділок, 29 червня 2015, 14:28

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступить у понеділок, 29 червня, з останніми пропозиціями для уникнення дефолту Греції.

Про це заявив єврокомісар з питань економіки П'єр Московісі в інтерв’ю одній із французьких радіостанцій, повідомляє  Німецька хвиля.

Московісі зазначив, що очільник Єврокомісії прагне у такий спосіб "вказати шлях, яким треба посуватися".

Єврокомісар також висловив сподівання, що кожен з учасників перемовин зобов'яжеться йти на поступки та компроміси. За словами Московісі, Афіни та міжнародні кредиторів й досі ще мають "простір для переговорів".

Реклама:

Раніше у заяві на сайті Єврокомісії  зазначалося, що ЄК вважає виправданими обмеження в банківській системі Греції, введені урядом країни, пише Європейська правда.

"У нинішніх умовах, стабільність фінансової та банківської системи в Греції є головним питанням суспільного інтересу та громадської політики, що має виправдати введення тимчасових обмежень на рух капіталу. Підтримання фінансової стабільності є основною і невідкладним завданням для країни", - йдеться в заяві.

Однак підкреслюється, що вільний рух капіталу має бути відновлені як можна швидше в інтересах грецької економіки, єврозони і єдиного ринку Європейського союзу в цілому.

"Комісія буде уважно стежити за ситуацією і здійсненням введених обмежувальних заходів на рух капіталу. Комісія готова надати допомогу грецьким властям з технічними аспектами цієї роботи", - зазначили в ЄК.

Як відомо, банки Греції з понеділка будуть закриті на тиждень. Влада також ввели ліміт на зняття готівки в банкоматах 60 євро в день. Фондова біржа залишиться закритою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: