СБУ заблокувала на окупованих територіях 250 платіжних терміналів

Субота, 20 червня 2015, 11:08

Служба безпеки України у ході спеціальної операції заблокувала  250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності т.зв. "ДНР" та "ЛНР".

Приватні підприємці - власники, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати ці термінали у окупованих районах попри заборону Нацбанку України, йдеться у повідомленні.

Реклама:

За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб’єкти господарської діяльності щомісячно сплачували "податки" - 15 відсотків від своїх прибутків представникам т.зв. "міністерств державної безпеки" терористичних організацій.

У рамках кримінального провадження за ст. 258-5 КК України у київських офісних приміщеннях власника платіжної системи проведено обшуки, вилучено докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях.

Порушено процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київською компанією, яка володіла платіжною системою. Тривають слідчі дії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!