"Чорноморнафтогаз" просить Раду ввести мораторій на виплати кредиторам

Четвер, 11 червня 2015, 12:35

"Чорноморнафтогаз", 100% "дочка" "Нафтогазу", в результаті анексії Криму позбулося основних своїх активів і без введення мораторію на задоволення вимог кредиторів буде ліквідовано.

Про це заявила т.в.о. керівника компанії Світлана Нєжнова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підготували законопроект про введення мораторію на сплату кредиторської заборгованості, і просимо прийняти його. Інакше компанії залишилося пару місяців", - звернулася Нєжнова до профільного комітету на комітетських парламентських слуханнях.

Керівник компанії нагадала, що "Чорноморнафтогаз" після анексії Криму перереєструвався в Києві і зберіг лише три проблемні активи, які знаходиться за межами території півострова.

Реклама:

Згідно з останнім квартальним звітом підприємства за третій квартал 2014 року, його зобов'язання перед банками становили 475,6 млн грн, в тому числі прострочені - 245,2 млн грн, податкові зобов'язання - 96,4 млн грн.

Крім того, заборгованість за фінансовою допомогою на зворотній основі досягала 12,086 млрд грн, а загальна сума зобов'язань - 12,746 млрд грн.

Як відомо, "Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів, підприємство видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатувало розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи.

Після анексії Росією півострова місцева влада оголосила власністю Криму континентальний шельф, а також майно "Чорноморнафтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!